Gebouw N

Hoe wij vastgoed transformeren tot ontmoetingsplaats

Wij hebben van Gebouw N op het High Tech Systems Park (HTSP) in Hengelo een ontmoetingsplaats gemaakt die kennisuitwisseling tussen technische bedrijven bevorderd. Door de gebruiker centraal te stellen en in te zetten op flexibiliteit, realiseerden wij een topwerklocatie. Met als resultaat balans tussen vastgoed, organisatie en gebruiker.

#herbestemming, #bedrijfsverzamelgebouw #kantoren #topwerklocatie

begeleiden

vastgoed

Gebouw N op het High Tech Systems Park (HTSP) te Hengelo
bedenken

Organisatie

HMO te Zwolle
beheren

Gebruiker

bedrijven met een technische achtergrond die ruimten huren, flexwerken of gebruik maken van de faciliteiten van Gebouw N.
Gebouw N

Balans tussen vastgoed, organisatie en gebruiker.

Gebouw N als bruisende locatie waar high tech talenten elkaar kunnen treffen, kennis delen en hun bedrijf naar een volgend level brengen. Dat was de wens van HMO voor de herontwikkeling van Gebouw N op het HTSP. Door de gebruiker centraal te stellen in het project, hebben wij Gebouw N kunnen transformeren tot ontmoetingsplaats en kloppend hart van het HTSP.
512

vastgoed

In de basis moest Gebouw N worden getransformeerd tot een innovatiecampus met fysieke werkplekken en ruimten voor ontmoeten. Dit betekent dat er flexibiliteit nodig is in het ontwerp. Daarnaast moest ook ‘The Garden’ een centrale positie krijgen in het pand. De bouwkundige consequenties van dit concept op het vastgoed zijn door onze specialisten inzichtelijk gemaakt en doorberekend. Zo werd duidelijk welke onderdelen van het pand wij konden behouden om de karakteristieke uitstraling van Gebouw N te behouden. Met kleine aanpassingen is het werkklimaat beheersbaar en voldoet Gebouw N aan de eisen van deze tijd.
SOM is specialist in huisvesting. Wij zorgen ervoor dat woningen, bedrijfsgebouwen, kantoren en monumenten meebewegen met de behoeften van gebruikers, eigenaren en facilitaire organisaties. Zo blijft waarde behouden en relevant voor nu en in de toekomst. Door de samenwerking tussen onze drie specialisten gebruiker, vastgoed en organisatie hebben wij Gebouw N kunnen transformeren tot een kloppend hart en van HTSP een topwerklocatie gemaakt die meebeweegt met haar gebruikers.
Gebouw N

organisatie

Vanuit HMO kregen wij de opdracht om met Gebouw N een onderscheidend concept neer te zetten dat faciliterend is voor potentiële gebruikers en andere ondernemers op het HTSP.
Bij de start van het project is er goed gekeken naar de functies van de verschillende gebouwen zodat de locaties elkaar onderling versterken en van toegevoegde waarde zijn voor huidige en nieuwe gebruikers.
Gebouw N
Gebouw N

gebruiker

De beoogde gebruikers zijn technische hightech talenten zoals start-ups, ontwikkelaars en Research & Development afdelingen. Om deze doelgroepen aan te spreken met Gebouw N, hebben wij hun wensen meegenomen in het concept en vertaald naar diverse flexibele werk-en vergaderplekken en de ontmoetingsruimte ‘The Garden’. 

Gebruikers kunnen elkaar daar opzoeken in de gedeelde ruimten of zelfstandig in een van de kantoren aan de slag gaan. De indeling en inrichting van het pand creëert flexibiliteit doordat de grootte van de kantoren aan te passen is naar eigen behoefte.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.